Údaje o predajni sa načítavajú.

Vaše údaje boli odoslané.
kaufland.sk/recepty

Hovädzí vývar s krupicovými haluškami

viac ako 60 minút
Rafinované
Pre zobrazenie receptu načítajte QR kód prostredníctvom mobilného telefónu či tabletu. Jedným klikom si môžete tiež pridať ingrediencie na nákupný zoznam.

Ingrediencie (4 porcie)

1 kg hovädzieho mäsa s kosťou prípadne 1 až 2 špikové kosti
50 g koreňovej zeleniny - mrkvu, petržlen, zeler
pór
cibuľu
soľ
celé čierne korenie

Na krupicové halušky:

100 g detskej krupice
1 PL oleja
1 vajce
soľ
najemno nasekanú petržlenovú vňať

Postup

    1

Mäso umyjeme studenou vodou a dáme variť do osolenej vody, do pokiaľ možno aspoň 4 litrového hrnca. Mäso varíme pomaly, aj tri – štyri hodiny, kým nezmäkne.

    2

Očistíme koreňovú zeleninu a po troch hodinách pridáme do mäsového vývaru a varíme, kým zelenina nezmäkne. Neskôr pridáme pór, cibuľu celú aj v šupke a bobuľky celého čierneho korenia. Polievku varíme s poodkrytou pokrievkou, kým nám zelenina nezmäkne.

    3

Pripravíme si krupicové halušky. V miske zmiešame krupicu so soľou, olejom, vajíčkom, štipkou nasekanej petržlenovej vňate a studenou vodou na polotuhé cesto. Necháme ho približne na 10 minút odstáť. Potom s malou lyžičkou namočenou v horúcom vývare odkrajujeme menšie halušky. Tie následne vkladáme do nevriaceho vývaru alebo do horúcej bublajúcej vody. Stiahneme plameň, hrniec s polievkou a haluškami prikryjeme pokrievkou a necháme na približne 15 minút tak.