Údaje o predajni sa načítavajú.

Vaše údaje boli odoslané.
kaufland.sk/recepty

Mäsové pirohy

viac ako 60 minút
Rafinované
Pre zobrazenie receptu načítajte QR kód prostredníctvom mobilného telefónu či tabletu. Jedným klikom si môžete tiež pridať ingrediencie na nákupný zoznam.

Ingrediencie (4 porcie)

Na cesto:

500 g hladkej múky
2 ČL prášku do pečiva
štipku soli
200 g masla
10 ml vody

Na plnku:

500 g mletého mäsa K-Purland
6 šampiňónov
2 PL paradajkového pesta
1 šalotku
2 cesnaky
0.5 ČL mletej rasce
soľ
korenie
rozmarín
tymian

Postup

    1

Z múky, prášku do pečiva, soli, studeného masla a studenej vody vypracujeme cesto. Najskôr použijeme asi 2/3 vody, v prípade potreby pridáme. S cestom pracujeme rýchlo, nemiesime ho príliš. Keď sa spojí, zabalíme ho do fólie a dáme do chladničky.

    2

Kým sa cesto chladí, pripravíme si mäsovú plnku. Na olivovom oleji opražíme dosklovita najemno nakrájaný cesnak a cibuľku. Pridáme mleté mäso a opečieme, kým sa zatiahne. Dochutíme rozmarínom, tymianom, mletou rascou, soľou a korením. Premiešame a pridáme paradajkové pesto a nakrájané šampiňóny. Hodinu podusíme a potom necháme mierne vychladnúť.

    3

Cesto rozvaľkáme natenko a povykrajujeme kruhy, ktoré naplníme mäsovou plnkou. Okraje potrieme vodou, preložíme a poriadne uzatvoríme. Pirôžky dáme na plech, do stredu urobíme dierku a potrieme ich rozšľahaným vajíčkom. Posypeme rascou alebo morskou soľou. Pečieme pri 175 °C približne 30 až 40 minút dozlatista.


Video k receptu