Údaje o predajni sa načítavajú.

Vaše údaje boli odoslané.
kaufland.sk/recepty

Mrkvová roláda

do 60 minút
Jednoduché
Pre zobrazenie receptu načítajte QR kód prostredníctvom mobilného telefónu či tabletu. Jedným klikom si môžete tiež pridať ingrediencie na nákupný zoznam.

Ingrediencie (12 porcií)

Potrebujeme:

250 g mrkvy
3 vajcia
180 g polohrubej múky
1 ČL kypriaceho prášku
štipku soli
klinčeky
kardamóm
škoricu
180 g hnedého cukru

Na krém:

1 K-Classic smotanu na šľahanie
250 g mascarpone
140 g práškového cukru
1 K-Classic stužovač
vanilkový lusk
citrónovú kôru

Postup

    1

Mrkvu očistíme a nastrúhame najemno. Vajíčka oddelíme, žĺtky s hnedým cukrom vymiešame do peny a potom pridáme mrkvu. Premiešame a postupne pridáme klinčeky, kardamón, škoricu, múku a kypriaci prášok. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, ktorý opatrne zapracujeme do cesta.

    2

Na plech dáme papier na pečenie a cesto rozotrieme na hrúbku asi 1,5 cm. Ak budeme mať kraje trošku nižšie, vôbec to nevadí. Korpus pečieme pri 180 °C približne 10 minút. Pred dopečení odskúšame špajľou. Ešte horúci korpus zrolujeme spolu s papierom na pečenie a necháme vychladnúť.

    3

Vyšľaháme si krém. V miske vymiešame šľahačku, stužovač, cukor a mascarpone do tuha, následne pridáme vanilku a citrónovú kôru. Vychladnutý korpus opatrne rozrolujeme. Potrieme ríbezľovým džemom a vrstvou pripraveného krému až po okraje. Na jednej dlhšej strane necháme bez krému asi 5 až 7 cm. Potom začneme roládu opatrne rolovať a postupne odstraňovať papier na pečenie. Zrolovanú roládu tesne zabalíme do potravinárskej fólie. Dáme do chladničky na niekoľko hodín, avšak najlepšie na noc. Pred podávaním posypeme práškovým cukrom.