Údaje o predajni sa načítavajú.

Vaše údaje boli odoslané.
kaufland.sk/recepty

Parfé s karamelovou polevou

viac ako 60 minút
Rafinované
Pre zobrazenie receptu načítajte QR kód prostredníctvom mobilného telefónu či tabletu. Jedným klikom si môžete tiež pridať ingrediencie na nákupný zoznam.

Výživové hodnoty

(Na porciu)
  • 352/​1473
    kcal / kJ
  • 27 g
    sacharidy
  • 5 g
    bielkoviny
  • 24 g
    tuky

Výživové hodnoty

(Na porciu)
    352/1473 kcal/kJ, 27 g sacharidy, 5 g bielkoviny, 24 g tuky

Ingrediencie (12 porcií)

Potrebujeme:

150 g cukru
7 žĺtkov
1 vanilkový struk
4 pláty želatíny
40 ml rumu
570 ml smotany na šľahanie
80 g korenených sušienok
90 g hnedého cukru
40 g masla
2 ČL solamylu
4 PL solených a pražených orieškov

Tip

  • Pomocou kuchynskej utierky ohriatej nad parou si uľahčíme vyberanie parfé z bábovkovej formy.


Postup

    1

Cukor nasypeme do hrnca, zalejeme vodou (75 ml) a za stáleho miešania varíme, kým sa úplne rozpustí. Žĺtky dáme do mixéra a na najvyššom stupni mixujeme približne 3 minúty. Pridáme cukrový sirup a opäť mixujeme 5 minút.

    2

Vanilínový struk rozrežeme po dĺžke a vydlabeme dužinu. Želatínu namočíme do studenej vody. V hrnci necháme zovrieť rum zmiešaný s vanilínovým strukom a dužinou. Odstavíme z ohňa, vyberieme struk, v horúcom rume rozpustíme želatínu, ktorú potom zmiešame so sirupovo-žĺtkovou masou.

    3

450 ml smotany vyšľaháme do stredne hustej konzistencie a primiešame do želatínovej zmesi. Takto pripravené parfé vlejeme do bábovkovej formy, posypeme rozdrvenými sušienkami a vložíme do mrazničky na minimálne 4 hodiny (ideálne cez noc).

    4

Hnedý cukor zmiešame s vodou (2 PL) a necháme skaramelizovať. Postupne pridáme zvyšnú smotanu, maslo a na miernom ohni miešame do rozpustenia karamelu. Na záver polevu zahustíme solamylom a necháme vychladnúť.

    5

Zmrazené parfé vyberieme z bábovkovej formy, preložíme na tanier a dáme do chladničky. Tesne pred servírovaním polejeme karamelovou polevou a ozdobíme orieškami.