Údaje o predajni sa načítavajú.

Vaše údaje boli odoslané.
kaufland.sk/recepty

Pizza Bianca s tekvicou, špenátom a mozzarellou

do 60 minút
Rafinované
Pre zobrazenie receptu načítajte QR kód prostredníctvom mobilného telefónu či tabletu. Jedným klikom si môžete tiež pridať ingrediencie na nákupný zoznam.

Ingrediencie (2 porcie)

Na cesto:

250 g hladkej múky
múku na posypanie dosky
štipku cukru
0.5 ČL soli
0.5 balenia sušeného droždia K-Classic
150 ml letnej vody
2 PL olivového oleja

Na oblohu:

200 g tekvice hokkaido
4 PL olivového oleja
strúčik cesnaku
150 g čerstvej syrovej nátierky K-Classic
soľ
korenie
červenú cibuľu
200 g mozzarelly K-Classic
50 g baby špenátu

Tip

  • Hokkaido môžete konzumovať so šupkou, preto si môžete šúpanie ušetriť. Nezabudnite však tekvicu dôkladne umyť.


Postup

    1

Na cesto zmiešame v miske múku, soľ, cukor a droždie. Pridáme vodu a olivový olej a rukami vymiesime hladké cesto. Prikryjeme utierkou a necháme asi 30 minút na teplom mieste vykysnúť.

    2

Rúru si predhrejeme na 200 °C (spodný a vrchný ohrev). Tekvicu umyjeme, osušíme, prekrojíme na polovicu, jadierka vyberieme a dužinu nakrájame na jemné kusy. Poukladáme ich na plech vystlaný papierom na pečenie, pokvapkáme 2 PL olivového oleja a dáme na 15 minút zapiecť do rúry. Následne plech vyberieme a teplotu rúry zvýšime na 240 °C.

    3

Cesnak ošúpeme a najemno nasekáme. Nátierku čerstvého syra, cesnak a zvyšný olivový olej dáme do misky a vymiešame pomocou metličky. Ochutíme soľou a korením. Cibuľu očistíme a nakrájame na kolieska.

    4

Vykysnuté cesto rozdelíme na polovicu, dosku posypeme múkou a cesto na tenko vyvaľkáme. Obidve pizze rovnomerne natrieme pripravenou syrovou zmesou a obložíme tekvicou a cibuľou. Mozzarellu natrháme a polovicu uložíme na pizzu.

    5

Pizze uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a dáme piecť do rúry na 240 °C (spodný a vrchný ohrev) na 15 minút.

    6

Špenát umyjeme pod tečúcou vodou, osušíme a pomocou kuchynských nožníc nastriháme na menšie kusy. Špenát a zvyšnú mozzarellu rozložíme na pizzu, nakrájame na kusy a podávame.


Video k receptu