Údaje o predajni sa načítavajú.

Vaše údaje boli odoslané.
kaufland.sk/recepty

Plnené perníčky (Miňova škola pečenia)

viac ako 60 minút
Jednoduché
Pre zobrazenie receptu načítajte QR kód prostredníctvom mobilného telefónu či tabletu. Jedným klikom si môžete tiež pridať ingrediencie na nákupný zoznam.

Ingrediencie (50 kusov)

Potrebujeme:

4 vajcia
400 g práškového cukru
1 PL perníkového korenia
1 PL mletej škorice
1 PL sódy bikarbóny
140 g medu K-Bio
kôru z 1 citróna
650 g hladkej múky K-Classic

Na plnenie a ozdobenie:

slivkový lekvár
rum
horkú čokoládu K-Classic

Postup

    1

Vajcia, cukor, korenie a sódu dáme do misy robota a pomocou lopatky trieme asi 15 minút. Hmota zväčší objem. Pridáme tekutý med, jemne nastrúhanú citrónovú kôru a dobre premiešame.

    2

Prisypeme 420 g hladkej múky a zapracujeme ju vareškou. Hladké, mierne lepivé cesto zabalíme do potravinárskej fólie a necháme na noc v chladničke odpočinúť. Na druhý deň doň pridáme zvyšok múky a vypracujeme nelepivé cesto.

    3

Vyvaľkáme ho na hrúbku 3-4 mm a pomocou formičky vykrajujeme rovnako veľké perníky. Ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie a v rúre zohriatej na 200 °C pečieme 6-8 minút (podľa veľkosti tvarov).

    4

Po vychladnutí zlepíme po dva perníčky slivkovým lekvárom zmiešaným s trochou rumu. Zabalíme do škatule, prikryjeme fóliou a na druhý deň vrch namáčame v rozpustenej K-Classic čokoláde alebo v inej poleve (môže byť aj farebná). Môžeme posypať drobným cukrárskym zdobením.


Video k receptu