Údaje o predajni sa načítavajú.

Vaše údaje boli odoslané.
kaufland.sk/recepty

Punčové rezy

viac ako 60 minút
Rafinované
Pre zobrazenie receptu načítajte QR kód prostredníctvom mobilného telefónu či tabletu. Jedným klikom si môžete tiež pridať ingrediencie na nákupný zoznam.

Ingrediencie (12 porcií)

Na cesto:

8 vajec
200 g krupicového cukru
240 g polohrubej múky
4 PL rastlinného oleja
0.5 ČL kypriaceho prášku
vanilku

Na punč:

100 ml vody
300 ml malinového sirupu
100 ml rumu
100 ml červeného vína
citrónovú kôru

Na plnku:

malinový džem

Na polevu:

50 ml malinového sirupu
5 PL práškového cukru
na potretie malinový džem

Postup

    1

Vajíčka a cukor miešame aspoň 10 minút do bledej peny. Pred koncom šľahania pomaly pridáme olej. Do peny zapracujeme múku, kypriaci prášok a vanilku.

    2

Cesto rozdelíme na dva veľké plechy vystlané papierom na pečenie. Pečieme pri 175 °C približne 10 až 20 minút do bledohneda. Po upečení necháme pláty vychladnúť.

    3

Pripravíme si punč. Do hrnca dáme vodu, malinový sirup, rum a víno. Pridáme citrónovú kôru a na miernej teplote prevaríme a odstavíme. Ak nechceme, aby sa všetok alkohol vyvaril, punč len zohrejeme pod bod varu.

    4

Vychladnuté pláty položíme na seba a prekrojíme na polovicu, vzniknú nám tak 4 rovnaké kusy. Dva dáme bokom. To bude vrch a spodok punčových rezov. Zvyšné dva poriadne popicháme vidličkou a pomaly polejeme pripraveným punčom, aby čo najlepšie nasiakli.

    5

Suchý plát dáme na čistý plech, potrieme ho malinovým džemom, následne navrstvíme oba punčové pláty. Ak sa pláty zlomia, pretože sú nasiaknuté, nevadí, po zaťažení a odstátí v chladničke z nich vznikne jedna punčová vrstva. Vrchný punčový plát potrieme malinovým džemom a na záver prikryjeme posledným suchým plátom, ktorý nám zostal.

    6

Koláčik zaťažíme napríklad plechom so strukovinami aspoň na 12 hodín, najlepšie však na noc.Vychladený koláč polejeme polevou. Cukor zmiešame s malinovým sirupom tak, aby nám vznikla hustá, no roztierateľná poleva. Pred krájaním necháme zatuhnúť.


Video k receptu