Údaje o predajni sa načítavajú.

Vaše údaje boli odoslané.
kaufland.sk/recepty

Šampiňónové rizoto s citrónovými kuracími prsiami

do 60 minút
Rafinované
Pre zobrazenie receptu načítajte QR kód prostredníctvom mobilného telefónu či tabletu. Jedným klikom si môžete tiež pridať ingrediencie na nákupný zoznam.

Ingrediencie (2 porcie)

Na rizoto:

1 šalotku
strúčik cesnaku
4 PL olivového oleja
100 g ryže na rizoto
50 ml jablkovej šťavy
350 ml zeleninového vývaru
150 g bielych šampiňónov
150 g hnedých šampiňónov
soľ
korenie
40 g parmezánu
50 g masla
4 stonky petržlenu

Na citrónové kura:

240 g kuracích pŕs s kožou
soľ
2 PL olivového oleja K-Bio
4 stonky tymianu
1 bio citrón
strúčik cesnaku
40 g masla

Postup

    1

Šalotku a cesnak ošúpeme, najemno nasekáme a opečieme v hrnci na 2 PL olivového oleja do sklovita. Pridáme ryžu a pražíme ešte asi 1 minútu. Striedavo podlievame jablkovou šťavou a zeleninovým vývarom a za stáleho miešania varíme 20 až 25 minút.

    2

Medzitým si očistíme šampiňóny a nakrájame ich na tenké kolieska. Zvyšné 2 PL olivového oleja dáme zohriať do panvice a šampiňóny sprudka opečieme asi 2 minúty. Ochutíme soľou a korením.

    3

Parmezán nastrúhame a spolu so šampiňónmi a maslom primiešame do rizota. Podľa chuti dochutíme ešte soľou a korením.

    4

Rúru si predhrejeme na 180 °C (spodný a vrchný ohrev). Kuracie prsia umyjeme pod studenou vodou, osušíme a jemne nasolíme. V panvici zohrejeme olivový olej a mäso z každej strany sprudka opečieme do hneda.

    5

Tymian umyjeme a vytrasieme do sucha. Citrón umyjeme pod horúcou vodou, osušíme, kôru nastrúhame a šťavu vytlačíme. Strúčik cesnaku roztlačíme špičkou noža.

    6

Maslo, cesnak, tymian, citrónovú šťavu a kôru dáme do misy na zapekanie, pridáme kuracie prsia a zapečieme v rúre asi 8 až 10 minút.

    7

Petržlenovú vňať umyjeme, vytrasieme do sucha a lístky nasekáme. Rizoto naservírujeme na taniere, pridáme citrónové kuracie prsia. Posypeme petržlenom a podávame.


Video k receptu