Údaje o predajni sa načítavajú.

Vaše údaje boli odoslané.
kaufland.sk/recepty
Vegánske

Šavarma s tofu a karfiolom

viac ako 60 minút
Rafinované
Pre zobrazenie receptu načítajte QR kód prostredníctvom mobilného telefónu či tabletu. Jedným klikom si môžete tiež pridať ingrediencie na nákupný zoznam.

Výživové hodnoty

(Na porciu)
  • 685/​2863
    kcal / kJ
  • 73 g
    sacharidy
  • 32 g
    bielkoviny
  • 27 g
    tuky

Výživové hodnoty

(Na porciu)
    685/2863 kcal/kJ, 73 g sacharidy, 32 g bielkoviny, 27 g tuky

Ingrediencie (2 porcie)

Potrebujeme:

160 g múky
soľ
3 PL olivového oleja
0.5 bio citróna
200 g tofu natur
1 ČL opraženého sezamu
1 ČL karí
1 ČL rasce
0.5 karfiolu
čerstvo pomleté čierne korenie
2 jarné cibuľky
0.5 uhorky
1 srdiečko rímskeho šalátu
125 g cherry paradajok
150 g sójového jogurtu natur

Tip

  • Pokrm šavarma je možné pripraviť aj ako variant s mäsom a jogurtom. Vymeňte v rovnakých množstvách tofu za kuracie prsia a sójový jogurt za mliečny jogurt. Šavarmu môžete vylepšiť čerstvou mätou a petržlenovou vňaťou.


Postup

    1

Múku, 1/3 ČL soli, 1 PL olivového oleja a 100 ml vody vypracujeme do hladkého cesta a necháme zakryté fóliou v chladničke odležať približne 45 minút. Citrón umyjeme, osušíme a kôru najemno nastrúhame. Vytlačíme šťavu. Tofu nakrájame na 2 cm veľké kocky a marinujeme s 1 PL olivového oleja, sezamom, karí, rascou a časťou citrónovej kôry.

    2

Karfiol opláchneme, osušíme a rozdelíme na malé ružičky. Tieto osolíme, okoreníme a pražíme na panvici bez oleja. Jarnú cibuľku, uhorku, šalát a cherry paradajky opláchneme a osušíme. Cibuľku nakrájame na krúžky, uhorku na plátky, šalát na jemné prúžky a paradajky rozpolíme. Sójový jogurt zmiešame s 1 PL citrónovej šťavy, zvyškom citrónovej kôry a oleja. Vymiešame dohladka, osolíme a okoreníme.

    3

Pracovnú plochu poprášime múkou. Cesto vyberieme z chladničky a rozdelíme na dve rovnaké časti a tieto rozvaľkáme na placky s priemerom 25 cm. Placky pražíme, jednu po druhej, z oboch strán na rozpálenej platni 1 až 2 minúty a necháme vychladnúť. Marinované tofu pražíme dozlata približne 3 minúty.

    4

Hotové placky potrieme dresingom zo sójového jogurtu a posypeme opraženým karfiolom, tofu, jarnou cibuľkou, šalátom, uhorkou, cherry paradajkami a servírujeme.