Údaje o predajni sa načítavajú.

Vaše údaje boli odoslané.
kaufland.sk/recepty

Segedín s hrnčekovou knedľou

viac ako 60 minút
Jednoduché
Pre zobrazenie receptu načítajte QR kód prostredníctvom mobilného telefónu či tabletu. Jedným klikom si môžete tiež pridať ingrediencie na nákupný zoznam.

Ingrediencie (4 porcie)

Potrebujeme:

500 g bravčového mäsa K-Purland (napríklad krkovičku alebo kocky na guláš)
500 g kyslej kapusty
soľ
1 ČL sladkej červenej papriky
1 PL pretlaku K-Classic
1 smotanu na varenie
2 šalotky
olej alebo bravčovú masť

Na knedľu:

1 hrnček mlieka (250 ml)
0.5 hrnčeka polohrubej múky
2 vajíčka
4 rožky
soľ
nasekané bylinky

Postup

    1

Šalotku nakrájame nadrobno. Do hrnca dáme olej alebo lyžicu bravčovej masti. Šalotku, soľ a sladkú papriku opečieme dosklovita. Pridáme na kocky nakrájane mäso a pretlak. Mäso orestujeme do hneda. Potom podlejeme asi 700 ml vody a dusíme približne 1 až 1,5 hodiny. Podusíme, kým mäso nezmäkne. .

    2

Pripravíme si knedľu. Rožky nakrájame na kocky. Do misky dáme múku, mlieko, žĺtky, soľ a bylinky. Pridáme rožky a miešame, aby sa rožky obalili zmesou a poriadne nasiakli. Bielky vyšľaháme na tuhý sneh a zapracujeme do rožkovej zmesi.

    3

Pripravenú zmes na knedľu dáme do vymastených hrnčekov alebo zapekacích misiek. Hrnčeky postavíme do zapekacej misky, prilejeme vodu, aby bola aspoň do polovice hrnčekov a prikryjeme alobalom. Dáme do rúry na 150 °C približne na 40 minút. Na záver necháme zapiecť na povrchu.

    4

Keď je mäso takmer mäkké, pridáme kyslú kapustu a môžeme aj bobkový list. Dusíme ďalších 20 minút. Na záver zjemníme smotanou na varenie.


Video k receptu