Údaje o predajni sa načítavajú.

Vaše údaje boli odoslané.
kaufland.sk/recepty

Sušienky v tvare vianočných gúľ

viac ako 60 minút
Jednoduché
Pre zobrazenie receptu načítajte QR kód prostredníctvom mobilného telefónu či tabletu. Jedným klikom si môžete tiež pridať ingrediencie na nákupný zoznam.

Výživové hodnoty

(Na porciu)
  • 87/​365
    kcal / kJ
  • 14 g
    sacharidy
  • 1 g
    bielkoviny
  • 3 g
    tuky

Výživové hodnoty

(Na porciu)
    87/365 kcal/kJ, 14 g sacharidy, 1 g bielkoviny, 3 g tuky

Ingrediencie (40 kusov)

130 g masla
240 g múky + múku na posypanie dosky
1 žĺtok
štipku soli
2 bielky
300 g práškového cukru
okrúhlu vykrajovačku (priemer približne 5 cm)
špajdľu
dekoratívnu niť

Postup

    1

Cukor, maslo nakrájané na kúsky, múku, vaječný žĺtok a soľ vypracujeme na hladké cesto, zavinieme do potravinárskej fólie a necháme odležať približne 30 minút v chlade.

    2

Cesto na pomúčenej pracovnej doske rozvaľkáme približne na hrúbku 5 milimetrov a s pomocou okrúhlej vykrajovačky vykrajujeme kruhy.

    3

Tie položíme na plech vyložený papierom na pečenie a špajdľou do každého pri kraji vypichneme malú dierku. Sušienky pečieme v predhriatej rúre pri 180 °C (prúdenie vzduchu 160 °C) približne 10 až 12 minút. Po upečení ich necháme vychladnúť.

    4

Na polevu vyšľaháme dopenista vaječné bielky, postupne pridávame práškový cukor a ďalej šľaháme, kým nevznikne hustá lesklá masa. Do nej primiešame pár kvapiek citrónovej šťavy.

    5

Dve tretiny glazúry zafarbíme červenou potravinárskou farbou. Sušienky ozdobujeme ružovou a bielou glazúrou ako vianočné gule (na kreslenie môžeme použiť malú špajdľu) a necháme vyschnúť.

    6

Sušienky navlečieme na dekoratívnu niť, aby sme ich mohli zavesiť na stromček.