Údaje o predajni sa načítavajú.

Vaše údaje boli odoslané.
kaufland.sk/recepty

Tvarohový koláč s ovocím

viac ako 60 minút
Rafinované
Pre zobrazenie receptu načítajte QR kód prostredníctvom mobilného telefónu či tabletu. Jedným klikom si môžete tiež pridať ingrediencie na nákupný zoznam.

Ingrediencie (10 porcií)

Na korpus:

4 vajcia
150 g krupicového cukru
1 vanilkový cukor K-Classic
200 g polohrubej múky
0.5 prášku do pečiva
soľ
citrónovú kôru

Na krém:

500 g tvarohu K-Classic
6 plátkov priesvitnej želatíny
50 ml vody
100 g práškového cukru
vanilku
cukor

Na želé:

6 plátkov červenej želatíny
200 ml malinového sirupu
100 ml vody
ovocie a malinový džem

Postup

    1

Z vajec a cukru vyšľaháme nadýchanú penu. Potom do nej preosejeme múku, prášok do pečiva, pridáme citrónovú kôru a premiešame. Cesto vylejeme na plech a upečieme dozlatista pri 175 °C. Pred dopečením skontrolujeme špáradlom. Vychladnutý korpus na povrchu zrežeme a polejeme trochou malinového sirupu a potrieme malinovým džemom.

    2

Priesvitnú želatínu namočíme do približne 50 ml studenej vody. Počkáme, kým zmäkne a potom ju zahrejeme a roztopíme. Dáme pozor, aby sa nevarila. Za ten čas si v miske zmiešame tvaroh, cukor, vanilku a citrónovú kôru. Asi 2 lyžice krému premiešame s roztopenou želatínou a zmes prelejeme naspäť do krému a premiešame. Tvarohovú plnku nalejeme na korpus a rozotrieme. Dáme pozor, aby nám po okraji nezostali žiadne medzery a ovocná želatínová poleva nezatiekla. Na tvarohovú plnku ešte naukladáme ovocie a dáme na pár hodín zachladiť.

    3

Keď je koláč vychladený, do vody namočíme červenú želatínu a necháme ju zmäknúť. Potom ju zahrejeme a roztopíme. Primiešame malinový sirup a polevu vylejeme na koláč. Dáme do chladničky - najlepšie na noc.


Video k receptu