Údaje o predajni sa načítavajú.

Vaše údaje boli odoslané.
kaufland.sk/recepty

Zemiakový šalát 2x inak

do 60 minút
Jednoduché
Pre zobrazenie receptu načítajte QR kód prostredníctvom mobilného telefónu či tabletu. Jedným klikom si môžete tiež pridať ingrediencie na nákupný zoznam.

Ingrediencie (4 porcie)

Potrebujeme na vegánsky šalát:

500 g zemiakov
1 jogurt K-take it veggie
100 g kyslých uhoriek K-Classic
100 ml šťavy z uhoriek
1 jarnú cibuľku
150 g mrazenej zeleniny podľa vlastnej chuti
1 cibuľu
soľ
korenie
1 PL cukru
1 ČL horčice

Na slaninkový šalát:

500 g zemiakov
tirolský „špek“ alebo slaninku K-Classic
1 cibuľu
1 jarnú cibuľku
3 PL octu
1 PL cukru
1 PL kapár
125 ml vody
soľ
čierne korenie

Postup

    1

Príprava vegánskeho šalátu: Zemiaky uvaríme v šupke v osolenej vode, ošúpeme a nakrájame na malé kocky. Mrazenú zeleninu orestujeme spolu s nakrájanou cibuľou na troche olivového oleja a ochutíme soľou a korením. Uhorky aj jarnú cibuľku nakrájame nadrobno.

    2

V miske zmiešame jogurt, cukor, soľ, korenie, lyžičku horčice a šťavu z uhoriek. Do veľkej misky dáme zemiaky, uhorky, orestovanú zeleninu, jarnú cibuľku a pripravenú majonézu. Všetko poriadne premiešame a podľa chuti dochutíme. Pred podávaním necháme odstáť v chladničke.

    3

Zemiakový šalát so slaninkou: Zemiaky uvaríme v šupke a po uvarení ich ošúpeme a nakrájame na väčšie kocky. Na troche olivového oleja orestujeme slaninku alebo tirolský „špek“ spolu s cibuľkou. Dáme ich bokom, a do toho istého hrnca dáme vodu, cukor, ocot a nové korenie. Povaríme, kým sa cukor rozpustí.

    4

Do misky dáme nakrájané zemiaky, orestovanú slaninku, nadrobno nakrájanú jarnú cibuľku, kapary a zalejeme pripravenou zálievkou. Nepoužijeme ju však celú, ale podľa potreby. Dochutíme podľa potreby, premiešame a pred podávaním necháme odstáť v chladničke.


Video k receptu