Údaje o predajni sa načítavajú.

Vaše údaje boli odoslané.
kaufland.sk/recepty

Grilážky

do 60 minút
Jednoduché
Pre zobrazenie receptu načítajte QR kód prostredníctvom mobilného telefónu či tabletu. Jedným klikom si môžete tiež pridať ingrediencie na nákupný zoznam.

Ingrediencie (30 kusov)

Potrebujeme:

5 ks tortových oblátok
250 g masla
200 g krupicového cukru
0.5 ČL morskej soli
1 plechovku skaramelizovaného kondenzovaného mlieka
300 g nasekaných vlašských orechov

Postup

    1

Orechy nahrubo pomelieme, časť z nich môžeme aj na jemnejšie. Maslo vopred vyberieme z chladničky, rozkrojíme na štyri kocky a necháme zohriať na izbovú teplotu.

    2

Do hrnca s hrubším dnom dáme cukor. Zatrasieme ním, aby sa rovnomerne rozprestrel. Na miernej teplote ho necháme skaramelizovať. Zo začiatku nemiešame. Až keď sa cukor na spodku roztopí, môžeme ho za pomalého miešania roztopiť, kým nezíska hnedú karamelovú farbu. Potom pridáme na kocky nakrájané maslo. Ako sa bude postupne topiť a bublať, vždy, keď sa jedna dávka roztopí, pridáme ďalšiu. S poslednou dávkou masla pridáme aj skaramelizované kondenzované mlieko, tiež zohriate na izbovú teplotu. Miešame niekoľko minút, kým nevznikne hladký karamel.

    3

Potom prisypeme soľ a orechy. Miešame ešte 3-4 minúty na miernej teplote. Potom odstavíme a za občasného premiešania necháme 5 minút vychladnúť.

    4

Nachystáme si 5 tortových oblátok. Na každú vrstvu dáme približne 3-4 polievkové lyžice karamelovej plnky tak, aby sme pokryli celú oblátku. Grilážku dáme na papier na pečenie a zabalíme. Zaťažíme (môžeme napríklad dvomi baleniami mlieka) a dáme do chladničky na niekoľko hodín. Po vychladnutí nakrájame na úhľadné kúsky.