Údaje o predajni sa načítavajú.

Vaše údaje boli odoslané.
kaufland.sk/recepty

Jablkový koláč s penou

viac ako 60 minút
Jednoduché
Pre zobrazenie receptu načítajte QR kód prostredníctvom mobilného telefónu či tabletu. Jedným klikom si môžete tiež pridať ingrediencie na nákupný zoznam.

Ingrediencie (12 porcií)

Na cesto:

200 g masla
400 g hladkej múky
5 PL studenej vody alebo mlieka
0.5 ČL soli

Na plnku:

60 g masla
4 väčšie jablká
60 g krupicového cukru
1 ČL škorice

Na sneh:

3 bielky
170 g krupicového cukru
60 ml vody

Postup

    1

Do misky si dáme múku, soľ a pridáme na kocky nakrájané studené maslo a vodu. Vypracujeme cesto. Ak by sa mrvilo, pridáme trochu vody. Keď cesto drží tvar, dáme ho zachladiť. Jablká ošúpeme a nakrájame na kocky. V hrnci si roztopíme maslo s cukrom. Pridáme jablká, škoricu a povaríme, kým nezmäknú. Necháme ich vychladnúť.

    2

Cesto rozvaľkáme na hrúbku asi 0,5 cm a dáme do formy na tart s priemerom približne 25 cm. Okraje orežeme, spodok popicháme. Prikryjeme alobalom alebo papierom na pečenie a zasypeme ryžou alebo keramickými kamienkami. Pečieme pri 180 °C 20 minút. Potom odokryjeme a pečieme ešte 5 až 10 minút. Korpus naplníme jablkovou plnkou a dáme piecť na 30 minút.

    3

Do hrnca si dáme cukor a vodu a na miernej teplote necháme roztopiť. Nemiešame, aby cukor neskryštalizoval. V kuchynskom robote si vyšľaháme bielky. Keď dosiahne sirup teplotu 115 °C, odstavíme ho a veľmi pomaly ho prilievame k snehu v kuchynskom robote. Sneh šľaháme ďalej, kým nie je miska so snehom vlažná.

    4

Takto pripravený sneh nanesieme na upečený koláč špachtľou alebo zdobiacim vrecúškom. Na záver ho ešte pomocou plynovej pištole opálime do svetlohneda. Koláč podávame vychladený.