Údaje o predajni sa načítavajú.

Vaše údaje boli odoslané.
kaufland.sk/recepty

Obrátené rezne

do 60 minút
Jednoduché
Pre zobrazenie receptu načítajte QR kód prostredníctvom mobilného telefónu či tabletu. Jedným klikom si môžete tiež pridať ingrediencie na nákupný zoznam.

Ingrediencie (4 kusy)

Potrebujeme:

500 g bravčovej krkovičky v plátkoch K-Purland
soľ a čierne korenie
strúhanku
2 vajíčka
olej
100 g šampiňónov

Na omáčku:

0 PL masla
1 šalotky alebo jednu väčšiu cibuľu
2 strúčiky cesnaku
pár lístkov čerstvej šalvie
2 PL plnotučnej horčice
1 ČL paradajkovej pasty K-Classic (alebo 2 PL kečupu)
200 ml vody

Ďalej potrebujeme:

800 g zemiakov
maslo
mlieko
muškátový oriešok

Postup

    1

Pláty naklepeme, osolíme a okoreníme a obalíme v strúhanke. Potom ich obalíme v rozšľahanom vajíčku a opečieme na vyššej teplote do zlatista. Rezne dáme do pekáča.

    2

Na panvici, kde sme ich opekali, roztopíme lyžicu masla. Šalotku nakrájame na tenké kolieska, cesnak roztlačíme hranou noža. Do bublajúceho masla dáme šalviu. Pár minút osmažíme a potom pridáme cibuľu a cesnak, osolíme. Opečieme do sklovita. Pridáme horčicu, paradajkovú pastu a zalejeme vodou. Premiešame a podľa potreby dochutíme. Pomedzi rezne poukladáme umyté, rozpolené šampiňóny. Zalejeme omáčkou. Prikryjeme alobalom a na 170 °C pečieme asi 30 minút. Odokryjeme, potrieme výpekom a zapečieme.

    3

Kým sa rezne pečú, ošúpeme a nakrájame zemiaky. Uvaríme ich do mäkka. V 100 ml mlieka roztopíme maslo a prilejeme k zemiakom. Premiešame a popučíme. Dochutíme soľou, muškátovým orieškom.