Údaje o predajni sa načítavajú.

Vaše údaje boli odoslané.
kaufland.sk/recepty

Recept Kevin: Hubový sen

do 60 minút
Jednoduché
Pre zobrazenie receptu načítajte QR kód prostredníctvom mobilného telefónu či tabletu. Jedným klikom si môžete tiež pridať ingrediencie na nákupný zoznam.

Ingrediencie (4 porcie)

Potrebujeme:

500 g hlivy ustricovej (alebo kuriatok či iných lesných hríbov)
1 cuketu K-Bio
1 balenie mladého špenátu K-Bio
2 šalotky
1 celú hlavičku cesnaku K-Bio
2 ks smotany na šľahanie K-free
2 ks smotany na varenie K-take it veggie
celý parmezán K-Favourites
soľ K-Classic
mleté čierne korenie K-Classic
mletý muškátový orech
sušenú bazalku K-Classic
1 ČL estragónu (prípadne môžeme nahradiť alternatívami ako čerstvá bazalka, trebuľka, oregano)
extra panenský olivový olej K-Classic
1 celé maslo K-free

Postup

    1

Šalotky ošúpeme a nakrájame nadrobno, rovnako aj cesnak. 3/4 rozpučíme a nakrájame na drobnejšie kúsky. 1/4 odložíme na neskôr. Šalotku a nakrájaný cesnak dáme na rozohriatu panvicu a smažíme do sklovita.

    2

Očistíme si huby a nakrájame. K šalotke a cesnaku pridáme väčší kus masla a po jeho roztopení pridáme všetky koreniny a necháme ich aktivovať teplom. Následne primiešame huby a poriadne osmažíme.

    3

Celú cuketu si nahrubo nastrúhame a pridáme na panvicu. Keď máme huby a cukinu osmažené, pridáme celé balenie špenátu a poriadne ho vmiešame do zmesi.

    4

Keď sa všetko spojí, pridáme všetky smotany a chvíľu celú zmes prevaríme na slabšom ohni. (LIFEHACK: Dlho som nevedel, čo s parmezánovými koncami a bolo mi ich ľúto vyhadzovať. Zistil som, že v tomto bode ich vieme pridať do omáčky a prevariť so smotanou, kedy uvoľnia viac parmezánovej chute do omáčky. Na záver ich vytiahneme.)

    5

Po prevarení odstavíme omáčku z tepla a postupne do nej nastrúhame parmezán, ktorý ju zahustí. Jedlo servírujeme s ryžou alebo cestovinami typu fusilli, na vrch nastrúhame ešte trochu parmezánu. Môžeme pridať chilli nite ako dekoráciu.