Údaje o predajni sa načítavajú.

Vaše údaje boli odoslané.
kaufland.sk/recepty

Guláš z holandskej rúry

viac ako 60 minút
Jednoduché
Pre zobrazenie receptu načítajte QR kód prostredníctvom mobilného telefónu či tabletu. Jedným klikom si môžete tiež pridať ingrediencie na nákupný zoznam.

Výživové hodnoty

(Na porciu)
  • 562/​2354
    kcal / kJ
  • 43 g
    sacharidy
  • 34 g
    bielkoviny
  • 16 g
    tuky

Výživové hodnoty

(Na porciu)
    562/2354 kcal/kJ, 43 g sacharidy, 34 g bielkoviny, 16 g tuky

Ingrediencie (4 porcie)

Potrebujeme:

800 g hovädzieho a bravčového mäsa na guláš
2 veľké cibule
2 strúčiky cesnaku
100 g zeleru
200 g mrkvy
3 PL slnečnicového oleja
soľ
2 PL pálivej mletej papriky
3 PL mletej sladkej papriky
50 ml červeného vínneho octu
2 PL paradajkového pretlaku
600 ml hovädzieho vývaru
2 bobkové listy
1 červenú papriku
1 žltú papriku
čerstvo pomleté čierne korenie

Tip

  • Ako náhradu za stojan položte do žeravých uhlíkov 2 veľké kamene vzdialené od seba asi 20 cm (o niečo bližšie k sebe ako je priemer hrnca) a na ne položte holandskú rúru.


Postup

    1

V ohnisku pripravíme dostatočne veľký oheň. Oheň necháme chvíľu horieť, kým sa z neho prestane dymiť. Pre dobrú reguláciu teploty zavesíme holandskú pec do stojana, ak stojan nemáme, vložíme ju priamo do žeravých uhlíkov.

    2

Mäso osušíme a nakrájame na kocky veľké približne 3 centimetre. Ošúpeme cibuľu a cesnak, cibuľu nakrájame na kúsky a cesnak nasekáme nadrobno. Zeler a mrkvu umyjeme, osušíme, ošúpeme a nakrájame na malé kocky.

    3

V holandskej rúre rozohrejeme olej, mäso osolíme a prudko opekáme 2-3 minúty. Pridáme cibuľu, cesnak a zeleninu nakrájanú na kocky, 1-2 minúty restujeme, poprášime mletou paprikou, premiešame a podlejeme červeným vínnym octom.

    4

Hneď ako sa tekutina vyvarí, pridáme paradajkový pretlak, krátko orestujeme, zalejeme hovädzím vývarom, pridáme bobkové listy a varíme pod zatvorenou pokrievkou približne 80 minút.

    5

Papriky umyjeme, osušíme, odstránime jadrovník a nakrájame na dvojcentrimetrové kúsky. Do hrnca pridáme papriky, v prípade potreby prilejeme trochu tekutiny a varíme ďalších 45 minút.

    6

Guláš stiahneme z ohňa, vyberieme bobkové listy, dochutíme soľou a korením a podľa chuti podávame s farmárskym chlebom alebo zemiakmi.