Údaje o predajni sa načítavajú.

Vaše údaje boli odoslané.
kaufland.sk/recepty

Kôprová omáčka s kuracími fašírkami

do 60 minút
Jednoduché
Pre zobrazenie receptu načítajte QR kód prostredníctvom mobilného telefónu či tabletu. Jedným klikom si môžete tiež pridať ingrediencie na nákupný zoznam.

Ingrediencie (4 porcie)

Na fašírky:

40 g jemných ovsených vločiek
450 g kuracích pŕs
vajce
vetvičku rozmarínu
soľ
korenie
rozmarín
2 strúčiky cesnaku
1 jarnú cibuľku

Na omáčku:

2 PL masla
3 PL hladkej múky
500 ml mlieka
1 smotanu na varenie
3 PL nasekaného kôpru
muškátový oriešok
soľ
korenie
ocot
cukor

Postup

    1

Ovsené vločky zalejeme horúcou vodou a necháme napučať. Kuracie prsia pomelieme, cesnak, rozmarín a cibuľku nasekáme najemno. Do väčšej misky dáme pomleté kuracie prsia, pridáme napučané vločky, vajíčko a nasekanú cibuľku a cesnak a bylinky. Dochutíme soľou a korením. Všetko dôkladne premiešame a vytvarujeme placky veľkosti dlane. Placky poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pokvapkáme ich olivovým olejom a dáme piecť na 180 °C asi 40 minút. Počas pečenia ich párkrát obrátime a potrieme pusteným výpekom.

    2

Pripravíme si omáčku. V hrnci zapražíme maslo a múku, pomaly prilejeme časť mlieka, rozmiešame všetky hrudky a pridáme zvyšok mlieka a smotanu. Varíme za občasného miešania až do zhustnutia. Nakoniec pridáme najemno nasekaný kôpor, dochutíme soľou, korením a muškátovým orieškom. Omáčku odstavíme a podľa chuti dochutíme cukrom a octom. Podávame so zemiakmi varenými v šupke.