Údaje o predajni sa načítavajú.

Vaše údaje boli odoslané.
kaufland.sk/recepty

Palacinky s kuracím mäsom

viac ako 60 minút
Jednoduché
Pre zobrazenie receptu načítajte QR kód prostredníctvom mobilného telefónu či tabletu. Jedným klikom si môžete tiež pridať ingrediencie na nákupný zoznam.

Ingrediencie (2 porcie)

Potrebujeme:

2 ks kuracích pŕs
100 g bieleho jogurtu
vetvičku rozmarínu
1 väčší strúčik cesnaku
kôru z 1 citróna
soľ a čierne korenie podľa chuti

Na omáčku:

1 smotanu na šľahanie
4 jarné cibuľky
100 g hríbov shimeji (alebo šampiňónov)
hrsť plátkových mandlí
soľ a čierne korenie podľa chuti

Na palacinky:

200 g hladkej múky
2 vajcia
400 ml mlieka
30 ml oleja
štipku soli

Postup

    1

Kuracie prsia nakrájame na kocky. Pridáme k nim najemno nasekaný rozmarín, pretlačený strúčik cesnaku, kôru z 1 citróna a jogurt. Dochutíme soľou a korením. Premiešame a necháme marinovať aspoň 2 hodiny.

    2

Na prípravu palaciniek najprv v miske zmiešame vajíčka, mlieko a olej. Za stáleho miešania pridáme múku a vymiešame hladké cesto bez hrudiek (ak by sa nám spravili hrudky, rozmixujeme ho ponorným mixérom). Cesto dochutíme štipkou soli. Palacinky opekáme na rozpálenej panvici z oboch strán do zlatista. Ak by sa na začiatku lepili, pridáme na panvicu kvapku oleja a rozotrieme ho papierovou utierkou.

    3

Keď máme palacinky hotové, na panvici rozpálime olej a opečieme kuracie kúsky. Jarnú cibuľku a hríby (buď šampiňóny, alebo shimeji) nakrájame na menšie kúsky. Opečené kura dáme do misky a na tej istej panvici na oleji orestujeme nasekanú jarnú cibuľku s hríbami. Pridáme hrsť plátkových mandlí a podlejeme smotanou. Zredukujeme a dochutíme soľou a korením.

    4

Palacinky naplníme mäsom a polejeme omáčkou. Posypeme jarnou cibuľkou a mandľami.