Údaje o predajni sa načítavajú.

Vaše údaje boli odoslané.
kaufland.sk/recepty

Talianska kelová polievka

do 60 minút
Jednoduché
Pre zobrazenie receptu načítajte QR kód prostredníctvom mobilného telefónu či tabletu. Jedným klikom si môžete tiež pridať ingrediencie na nákupný zoznam.

Ingrediencie (2 porcie)

Potrebujeme:

1 nožičku nespracovanej klobásky (alebo klobásky na spôsob špekáčiku)
1 PL olivového oleja
1 PL masla
2 stredne veľké zemiaky
1 cibuľu
2 mrkvy
1 stonku zeleru
1 petržlen
2 strúčiky cesnaku
2 bobkové listy
1 vetvičku tymianu
soľ a čierne korenie
1 plechovicu bielej fazule K-Classic
1.5 L zeleninového vývaru
1.5 dl bieleho vína
kel
citrónovú kôru
parmezán

Postup

    1

V hrnci rozohrejeme olej a maslo. Klobásku vytlačíme z črievka, pridáme vetvičku tymianu a opečieme do chrumkava (ak nezoženieme tepelne neopracovanú klobásu, môžeme použiť aj špekáčik, ktorý nakrájame úplne najemno).

    2

Opečenú klobásu vyberieme spolu s tymianom do misky a dáme bokom. Na spodku hrnca nám zostali pripečené kúsky a výpek. Pridáme doň najemno nakrájanú cibuľu a podlejeme vínom. Keď sa víno odparí a cibuľka je opečená do sklovita, pridáme nakrájanú mrkvu, zeler, petržlen a dva zemiaky na menšie kocky. Ochutíme bobkovým listom a cesnakom roztlačeným hranou noža. Zalejeme vývarom (alebo vodou) a necháme variť, kým zemiaky nezmäknú.

    3

Keď sú zemiaky mäkké, pridáme fazuľu (bez šťavy) a nakrájané kelové listy. Necháme prejsť varom a v prípade potreby dosolíme a okoreníme.

    4

Servírujeme s chlebíkom, posypané klobáskou, čerstvo pomletým čiernym korením a hoblinkami parmezánu. Môžeme pridať aj citrónovú kôru.