Údaje o predajni sa načítavajú.

Vaše údaje boli odoslané.
kaufland.sk/recepty

Hovädzie filé Sous-Vide so špenátovými cestovinami

viac ako 60 minút
Rafinované
Pre zobrazenie receptu načítajte QR kód prostredníctvom mobilného telefónu či tabletu. Jedným klikom si môžete tiež pridať ingrediencie na nákupný zoznam.

Výživové hodnoty

(Na porciu)
  • 879/​3681
    kcal / kJ
  • 33 g
    sacharidy
  • 54 g
    bielkoviny
  • 56 g
    tuky

Výživové hodnoty

(Na porciu)
    879/3681 kcal/kJ, 33 g sacharidy, 54 g bielkoviny, 56 g tuky

Ingrediencie (2 porcie)

Potrebujeme:

0.5 bio citróna
niekoľko vetvičiek tymianu
100 g baby špenátu
2 ks hovädzieho filé, cca 180 g
2 PL masla
200 g cestovín
soľ
2 PL lieskových orechov
šalotku
0.5 balenia sušených paradajok naložených v oleji
40 g syra, tuk 45%
čerstvé mleté čierne korenie
1 PL slnečnicového oleja

Postup

    1

Citrón umyjeme pod horúcou vodou, osušíme, trochu kôry odrežeme a vytlačíme 2 PL citrónovej šťavy. Tymian a špenát umyjeme a osušíme.

    2

Teplovzdušnú rúru predhrejeme na 80 °C. Hovädzie filé umyjeme studenou vodou a osušíme. Mäso vložíme do uzatvárateľného vrecka vhodného do mrazničky, vložíme kúsok citrónovej kôry, 1 PL masla a tymianu. Pomocou slamky vytiahneme všetok vzduch a vrecko silno zaviažeme špagátom.

    3

Do hrnca dáme 600 ml studenej vody a 1 l vriacej vody. Vložíme vrecko s mäsom, zaťažíme tanierom a v predhriatej rúre dusíme približne 1,5 hodiny.

    4

Cestoviny uvaríme podľa návodu na obale v osolenej vode. Lieskové orechy nasekáme a na panvici cez pridanie oleja opražíme do hneda. Šalotku očistíme a nakrájame na jemné kocky. Sušené paradajky nakrájame na pásiky. Syr nastrúhame.

    5

Zvyšné maslo roztopíme a šalotku a 2/3 lieskových orechov opražíme. Pridáme špenát, uvarené cestoviny a paradajky. Ochutíme soľou, korením a citrónovou šťavou.

    6

Hotové hovädzie filé vyberieme z vrecka, bylinky a citrónovú kôru odstránime. Mäso dáme do panvice a na horúcom oleji 2 až 3 minúty z každej strany opražíme. Filé ochutíme čerstvým mletým korením, nakrájame a podávame s cestovinami a posypané nastrúhaným syrom.