Údaje o predajni sa načítavajú.

Vaše údaje boli odoslané.
kaufland.sk/recepty

Moravské koláče s tvarohovou plnkou

viac ako 60 minút
Rafinované
Pre zobrazenie receptu načítajte QR kód prostredníctvom mobilného telefónu či tabletu. Jedným klikom si môžete tiež pridať ingrediencie na nákupný zoznam.

Ingrediencie (20 porcií)

Potrebujeme:

250 ml mlieka
1 PL krupicového cukru
1 balík sušeného droždia K-Classic
2 vajíčka
500 g polohrubej múky K-Classic
120 g masla
citrónovú kôru

Na plnku:

250 g hrudkového tvarohu K-Classic
2 PL kyslej smotany K-Classic
100 g cukru
1 PL vanilkovej esencie (alebo polovicu vanilkového lusku)
1 žĺtok

Na posýpku:

30 g masla
50 g hrubej múky
50 g kryštálového cukru

Postup

    1

Mlieko zohrejeme, pridáme cukor a sušené droždie a počkáme, kým sa aktivuje. Za ten čas si do misky dáme múku a vajíčka. Pridáme citrónovú kôru a kvasnice a premiešame. Potom pridáme roztopené mierne vychladnuté maslo a dobre premiešame. Následne vypracujeme elastické cesto (miesime aspoň 5 minút). Cesto dáme na teplé miesto vykysnúť, kým nezdvojnásobí objem.

    2

Kým nám cesto kysne, pripravíme si plnku a posýpku. V miske zmiešame tvaroh, trochu kyslej smotany, žĺtok, cukor a vanilku. Bielok si necháme na potretie koláčov pred pečením. V ďalšej miske zo studeného masla, hrubej múky a cukru rukami spracujeme posýpku.

    3

Nakysnuté cesto premiesime a rozdelíme na polovicu, aby sa nám jednoduchšie vaľkalo. Cesto vyvaľkáme na hrúbku 1 až 2 cm. Povykrajujeme kolieska s priemerom asi 7 cm. Poukladáme ich na plech na pečenie a v strede urobíme rukou priehlbinku. Okraje potrieme bielkom a stred potrieme trochou domáceho džemu. Na džem dáme tvarohovú plnku a koláčiky na záver posypeme posýpkou. Necháme ich ešte pár minút na teplom mieste nakysnúť a potom pečieme vo vyhriatej rúre pri 175 °C do zlatista.