Údaje o predajni sa načítavajú.

Vaše údaje boli odoslané.
kaufland.sk/recepty

Musaka

viac ako 60 minút
Jednoduché
Pre zobrazenie receptu načítajte QR kód prostredníctvom mobilného telefónu či tabletu. Jedným klikom si môžete tiež pridať ingrediencie na nákupný zoznam.

Ingrediencie (2 porcie)

Potrebujeme:

500 g mletého hovädzieho a bravčového mäsa K-Purland
1 cibuľku
2 strúčiky cesnaku
200 ml paradajkovej passaty
1 PL paradajkového pretlaku
olivový olej
soľ
čierne korenie
1 ČL oregana
1 ČL sladkej papriky
1 ČL škorice
2 baklažány
3 zemiaky

Na bechamel:

80 g masla
80 g hladkej múky
700 ml mlieka
soľ
čierne korenie
50 g parmezánu
štipku muškátového orieška
2 vajíčka

Tip

  • Baklažán a zemiaky môžeme aj osmažiť na oleji, pokiaľ ich ale upečieme v rúre, uľahčíme si robotu.


Postup

    1

Na oleji opečieme do sklovita nakrájanú cibuľku. Pridáme mleté mäso, opečieme, kým sa zatiahne a dochutíme passatou, pretlakom, koreninami a pretlačeným cesnakom. Podlejeme trochou vody a podusíme asi 30 minút.

    2

Za ten čas si umyjeme a na tenké plátky nakrájame baklažán a zemiaky. Plech na pečenie potrieme olejom, naukladáme naň plátky zemiakov a baklažánu. Potrieme ich olejom, osolíme a upečieme, kým nebudú mať zlatistú farbu.

    3

Nachystáme si bechamel - v hrnci zohrejeme maslo. Pridáme múku a zapražíme. Potom postupne prilievame za stáleho miešania mlieko a varíme do zhustnutia. Odstavíme a dochutíme syrom, soľou, korením a muškátovým orieškom. Na záver primiešame vajíčka.

    4

Na dno zapekacej misky dáme naberačku bechamelu. Potom navrstvíme zemiaky a baklažán. Na ne dáme vrstvu mäsa a všetko zalejeme zvyšným bechamelom. Posypeme syrom a zapečieme pri 175 °C asi 40 minút dozlatista.