Údaje o predajni sa načítavajú.

Vaše údaje boli odoslané.
kaufland.sk/recepty

Pasticcio

do 60 minút
Jednoduché
Pre zobrazenie receptu načítajte QR kód prostredníctvom mobilného telefónu či tabletu. Jedným klikom si môžete tiež pridať ingrediencie na nákupný zoznam.

Ingrediencie (8 porcií)

500 g mletého bravčového mäsa
trochu oleja
2 stredne veľké cibule
4-5 strúčikov cesnaku
1 konzervu krájaných paradajok (400g)
150 g paradajkového pretlaku
1dl červeného vína
2-3 bobkové listy
1 ČL kryštálového cukru
1 ČL oregana
1 balenie cestovín ( kolienok alebo vretienok)
soľ

Syrová omáčka:

20 g masla
20 g múky
3 dl mlieka
250 g strúhaného syra
2 rozšľahané vajcia
štipka strúhaného muškátového orieška

Postup

    1

Na rozpálenom oleji opražíme nadrobno nakrájanú cibuľku dosklovita. Pridáme mleté mäso, osolíme a pražíme, až kým mäso nezhnedne. Ochutíme roztlačeným cesnakom, podlejeme vínom a povaríme, aby sa prepojili chute.

    2

Pridáme paradajky, pretlak, bobkové listy, cukor, oregano a škoricu, podľa chuti soľ. Pomaly dusíme na miernom plameni asi 20 až 25 minút.

    3

Vo vriacej a osolenej vode uvaríme cestoviny al-dente. Do misy na zapekanie dáme polovicu cestovín, na to polovicu mäsovej zmesi, z ktorej sme vybrali bobkové listy, potom znovu vrstvu cestovín a vrstvu mäsovej zmesi. Zapekáme asi 20 minút pri teplote 180 °C.

    4

Pripravíme si syrovú omáčku. Na panvici roztopíme maslo, pridáme múku, premiešame a popražíme. Potom postupne za stáleho miešania pridávame mlieko tak, aby sa nevytvorili hrudky. Necháme zovrieť a chvíľu povaríme, aby omáčka trochu zhustla. Odstavíme, primiešame strúhaný syr, rozšľahané vajcia a ochutíme muškátovým oriešok a soľou. Z rúry vyberieme misu, prelejeme omáčkou a zapekáme ešte 20 minút dozlatista.