Údaje o predajni sa načítavajú.

Vaše údaje boli odoslané.
kaufland.sk/recepty

Quesadilla s cícerom a čili

do 60 minút
Jednoduché
Pre zobrazenie receptu načítajte QR kód prostredníctvom mobilného telefónu či tabletu. Jedným klikom si môžete tiež pridať ingrediencie na nákupný zoznam.

Výživové hodnoty

(Na porciu)
  • 732/​3060
    kcal / kJ
  • 60 g
    sacharidy
  • 25 g
    bielkoviny
  • 40 g
    tuky

Výživové hodnoty

(Na porciu)
    732/3060 kcal/kJ, 60 g sacharidy, 25 g bielkoviny, 40 g tuky

Ingrediencie (4 porcie)

Potrebujeme:

400 g mrazeného listového špenátu
1 zelenú čili papričku
1 červenú čili papričku
240 g cíceru
2 ČL mletej papriky
soľ
3 PL olivového oleja
1 červenú cibuľu
1 PL mäkkého masla alebo margarínu
1 strúčik cesnaku
čerstvo pomleté čierne korenie
2 paradajky
3 stonky petržlenovej vňate
2 jarné cibuľky
2 limetky
1 avokádo
150 g strúhaného čedaru
8 tortillových wrapov

Postup

    1

Listový špenát rozmrazíme a dobre ho vyžmýkame.

    2

Teplovzdušnú rúru predhrejeme na 180 °C (horný/spodný ohrev 200 °C).

    3

Čili papričky umyjeme a nakrájame na tenké kolieska. Cícer scedíme, namarinujeme s mletou paprikou, 1 lyžičkou soli, 1 lyžicou olivového oleja a červenou čili papričkou a dáme na plechu vystlanom papierom piecť na asi 20 minút.

    4

Cibuľu a cesnak ošúpeme, cibuľu nakrájame na tenké kolieska a cesnak nasekáme najemno. Listový špenát zmiešame s cibuľou, cesnakom a maslom, dochutíme soľou a korením, pridáme k cíceru na plech 10 minút pred koncom pečenia a zohrejeme.

    5

Paradajky, petržlenovú vňať a jarnú cibuľku umyjeme. Z paradajok odstránime stopku a nakrájame ich na asi 1 centimeter veľké kúsky. Petržlenovú vňať nasekáme nadrobno a jarnú cibuľku nakrájame na tenké kolieska.

    6

Jednu limetku rozpolíme, vytlačíme z nej šťavu a druhú limetku nakrájame na mesiačiky. Avokádo rozpolíme, odstránime kôstku, lyžicou vydlabeme dužinu a pokvapkáme 1 lyžicou limetkovej šťavy.

    7

Avokádo roztlačíme vidličkou, zmiešame s jarnou cibuľkou, petržlenovou vňaťou, zelenou čili papričkou a zvyšným olivovým olejom. Dochutíme soľou, korením a zvyšnou limetkovou šťavou. Teplotu v teplovzdušnej rúre znížime na 80 °C (horný/spodný ohrev 100 °C).

    8

Zmiešame špenát, cícer, paradajky a syr. Na panvici (priemer približne 22 centimetrov) zohrejeme tortillu, rozložíme na ňu štvrtinu zeleninovej zmesi, prikryjeme druhou tortillou a pečieme na panvici 3 až 5 minút, kým sa syr nerozpustí. Potom ju otočíme a pečieme ešte 1 až 2 minúty. Quesadillu vyberieme a udržujeme ju v rúre teplú.