Údaje o predajni sa načítavajú.

Vaše údaje boli odoslané.
kaufland.sk/recepty

Tartaletky s veľkonočným vajíčkom

viac ako 60 minút
Rafinované
Pre zobrazenie receptu načítajte QR kód prostredníctvom mobilného telefónu či tabletu. Jedným klikom si môžete tiež pridať ingrediencie na nákupný zoznam.

Ingrediencie (5 porcií)

Na cesto:

70 g práškového cukru
150 g hladkej múky K-Classic
15 g kakaa K-Classic
100 g masla Z lásky k tradícii
1 vajíčko

Na ganache z bielej čokolády a kokosu:

50 ml smotany na šľahanie K-Z lásky k tradícii (33-percentnej)
100 g čokolády K-Favourites (85 %)
15 g opražených kokosových lupienkov K- Favourites

Na karamelové vlasy:

200 g kryštálového cukru

Na vajíčko:

200 ml ananásového džúsu K-Favourites
50 ml marakujového pyré
250 ml smotany na šľahanie K-Z lásky k tradícii (33-percentnej)
70 g glukózy
3.5 plátkov želatíny
250 g bielej čokolády K-Classic

Postup

    1

Všetky suroviny poriadne vymiešame. Pripravené cesto necháme vychladnúť aspoň 30 minút v chladničke. Po vychladnutí vytvarujeme tartaletky a upečieme pri 200 °C približne 10 až 15 minút.

    2

Pri príprave ganache smotanu zohrejeme a zalejeme ňou čokoládu. Ponorným mixérom pomixujeme a pridáme kokos, necháme vychladnúť.

    3

Medzitým necháme zohriať ananásový džús, marakujové pyré a glukózu. Želatínu necháme "napučať“ vo vode a pridáme ju do zohriatej zmesi. Necháme vychladnúť. Smotanu na šľahanie vyšľaháme a spojíme s ¾ vychladnutej zmesi. Nalejeme do formy a dáme do mrazničky zmraziť. Po zmrazení zalejeme rozpustenou čokoládou. Zvyšok marakujového pyré, ananásového džúsu, želatíny a glukózy nalejeme do malých formičiek a necháme stuhnúť.

    4

Pripravíme si karamelové vlasy - z cukru urobíme karamel a necháme ho trochu vychladnúť. Na plech umiestnime papier na pečenie a dve varešky na obe strany. Rýchlym pohybom smerujeme lyžicu s karamelom od varešky k vareške, kým sa nevytvoria "vlasy“.

    5

Pripravenú tartaletku potom naplníme vychladnutou ganache, želatínovou kyslou zložkou a navrch položíme vajíčko, okolo ktorého pridáme karamelové vlasy. Na ozdobu použijeme opražené kokosové lupienky a jedlé kvietky. Prajeme dobrú chuť.