Údaje o predajni sa načítavajú.

Vaše údaje boli odoslané.
kaufland.sk/recepty

Vegánsky zelerový rezeň s hubovou omáčkou

do 30 minút
Jednoduché
Pre zobrazenie receptu načítajte QR kód prostredníctvom mobilného telefónu či tabletu. Jedným klikom si môžete tiež pridať ingrediencie na nákupný zoznam.

Výživové hodnoty

(Na porciu)
  • 955/​3965
    kcal / kJ
  • 55 g
    sacharidy
  • 16 g
    bielkoviny
  • 72 g
    tuky

Výživové hodnoty

(Na porciu)
    955/3965 kcal/kJ, 55 g sacharidy, 16 g bielkoviny, 72 g tuky

Ingrediencie (2 porcie)

Na prípravu rezňov:

300 g zeleru
100 ml K-take it Veggie bio-sójového nápoja, nesladeného
1 PL stredne pálivej horčice
soľ
čierne korenie
3 PL pšeničnej múky
1 ČL mletej sladkej papriky
100 g strúhanky
100 ml oleja na vyprážanie

Na prípravu omáčky:

1 malú cibuľu
2 vetvičky petržlenovej vňate
200 g hnedých šampiňónov
2 PL oleja na vyprážanie
150 ml zeleninového vývaru
100 g sójovej smotany na varenie K-Take it veggie
soľ
čierne korenie

Tip

  • Zostal nám ešte nejaký zeler? Tak pripravíme zelerové pyré zo sójového nápoja, vegánskeho masla, muškátového orieška, soli a čierneho korenia.


Postup

    1

Na rezne ošúpeme zeler, na porciu nakrájame 2 približne 1 cm plátky a varíme vo vriacej osolenej vode približne 1 minútu. Potom ich osušíme.

    2

Zmiešame sójový nápoj s horčicou a dochutíme soľou a čiernym korením. Zmiešame múku a mletú papriku. Do inej misky dáme strúhanku. Plátky zeleru najprv obalíme v múke, potom v sójovo-horčicovej zmesi a nakoniec v strúhanke.

    3

Na panvici zohrejeme olej na miernom ohni a zelerové rezne na ňom za stáleho obracania smažíme približne 6 minút. Necháme odkvapkať na mriežke.

    4

Na prípravu omáčky ošúpeme a nakrájame cibuľu nadrobno. Petržlenovú vňať umyjeme, osušíme a nahrubo nasekáme. Huby očistíme a podľa veľkosti ich nakrájame na štvrtiny alebo šestiny. Na panvici zohrejeme olej na strednom ohni. Orestujeme na ňom huby, pridáme cibuľu a zalejeme vývarom a smotanou na varenie. Varíme prikryté približne 4 minúty, kým omáčka nezíska krémovú konzistenciu.

    5

Časť petržlenovej vňate si odložíme na dekoráciu. Zvyšok vmiešame do omáčky a dochutíme soľou a čiernym korením. Zelerové rezne podávame s hubovou omáčkou a ozdobíme petržlenovou vňaťou.


Video k receptu