Údaje o predajni sa načítavajú.

Vaše údaje boli odoslané.
kaufland.sk/recepty

Vegetariánske bochníky s fetou a ajvarom

viac ako 60 minút
Rafinované
Pre zobrazenie receptu načítajte QR kód prostredníctvom mobilného telefónu či tabletu. Jedným klikom si môžete tiež pridať ingrediencie na nákupný zoznam.

Výživové hodnoty

(Na porciu)
  • 424/​1779
    kcal / kJ
  • 49 g
    sacharidy
  • 15 g
    bielkoviny
  • 18 g
    tuky

Výživové hodnoty

(Na porciu)
    424/1779 kcal/kJ, 49 g sacharidy, 15 g bielkoviny, 18 g tuky

Ingrediencie (8 kusov)

Na prípravu cesta:

500 g pšeničnej múky
0.5 ČL soli
1 balenie sušeného pekárskeho droždia K-Classic
275 ml vlažnej vody
50 ml slnečnicového oleja

Na prípravu náplne:

3 ks jarnej cibuľky
petržlenovú vňať
400 g fety
300 g ajvaru

Tip

  • K bochníkom sa výborne hodí bylinkový tvaroh. Ako alternatívna náplň sa dajú použiť kocky slaniny s jarnou cibuľkou, kyslou smotanou a petržlenovou vňaťou.


Postup

    1

Na prípravu cesta zmiešame sušené droždie s vodou. V miske zmiešame múku a soľ. Pridáme vodu s droždím a olej a miesime hákom ručného mixéra alebo kuchynského robota približne 10 minút, kým nevznikne hladké cesto. Prikryjeme a necháme kysnúť na teplom mieste približne 1,5 hodiny.

    2

Na prípravu náplne umyjeme jarnú cibuľku a petržlenovú vňať a osušíme ich. Jarnú cibuľku očistíme a nakrájame na malé kolieska. Petržlenovú vňať nahrubo nasekáme a fetu rozdrobíme.

    3

Predhrejeme rúru (horný/spodný ohrev: 200 °C/teplovzdušná: 175 °C). Cesto opäť krátko premiesime. Na pomúčenej pracovnej ploche rozvaľkáme cesto na rozmery približne 40 x 25 cm a pozdĺžne ho rozrežeme na polovicu. Do stredu oboch pásov cesta rozotrieme ajvar a na vrch rozložíme jarnú cibuľku, petržlenovú vňať a fetu. Oba pásy cesta pozdĺžne preložíme a konce zľahka stlačíme. Pomocou varechy ho rozdelíme na 8 bochníkov. Bochníky položíme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme v strednej časti rúry asi 20-25 minút.


Video k receptu