Údaje o predajni sa načítavajú.

Vaše údaje boli odoslané.
kaufland.sk/recepty

Zemiakovo-mrkvové placky s mrkvovým pestom

do 60 minút
Jednoduché
Pre zobrazenie receptu načítajte QR kód prostredníctvom mobilného telefónu či tabletu. Jedným klikom si môžete tiež pridať ingrediencie na nákupný zoznam.

Výživové hodnoty

(Na porciu)
  • 621/​2600
    kcal / kJ
  • 51 g
    sacharidy
  • 12 g
    bielkoviny
  • 39 g
    tuky

Výživové hodnoty

(Na porciu)
    621/2600 kcal/kJ, 51 g sacharidy, 12 g bielkoviny, 39 g tuky

Ingrediencie (4 porcie)

Potrebujeme:

1 cibuľu
1 kg bio mrkvy aj s vňaťou
600 g zemiakov
soľ
strúčik cesnaku
0.5 zväzku bazalky
40 g vlašských orechov
100 ml olivového oleja
30 g parmezánu
1 vajce
60 g hladkej múky
1 PL kukuričného škrobu
čerstvé mleté korenie
1 PL masla
1 ČL kryštálového cukru

Postup

    1

Cibuľu očistíme, mrkvu a zemiaky ošúpeme. Vňať z mrkvy odrežeme a dáme bokom. Cibuľu, 300 g mrkvy a zemiaky nahrubo nastrúhame. Ochutíme soľou a necháme 10 minút postáť. Zvyšnú mrkvu očistíme, pozdĺžne prekrojíme a vo vriacej osolenej vode asi 3 minúty povaríme.

    2

Cesnak očistíme, bazalku umyjeme a osušíme. Orechy nasekáme a na panvici bez pridania oleja dohneda opražíme. 75 g mrkvovej vňate nasekáme nadrobno a spolu s 1/3 bazalky, 75 ml olivového oleja a cesnaku rozmixujeme. Primiešame nastrúhaný parmezán a nasekané orechy.

    3

Odstátu a nastrúhanú zeleninu zmiešame s 2 PL nasekanej mrkvovej vňate, vajcom, múkou a kukuričným škrobom. Ochutíme soľou a korením. Zvyšný olivový olej zohrejeme na panvici a postupne opečieme zemiakovo-mrkvové placky z oboch strán do zlatohneda. Z pripraveného množstva nám vyjde približne 12 kusov.

    4

Maslo rozpustíme na panvici, pridáme mrkvu a cukor a na strednej teplote približne 3 minúty glazujeme. Zemiakovo-mrkvové placky podávame s glazovanou mrkvou a pestom. Podľa chuti môžeme posypať granátovým jablkom.