Údaje o predajni sa načítavajú.

Vaše údaje boli odoslané.
kaufland.sk/recepty

Banánové tiramisu (bez vajec)

viac ako 60 minút
Jednoduché
Pre zobrazenie receptu načítajte QR kód prostredníctvom mobilného telefónu či tabletu. Jedným klikom si môžete tiež pridať ingrediencie na nákupný zoznam.

Ingrediencie (8 porcií)

Potrebujeme:

4 banány K-Bio
20 g zrnkovej kávy K-Bio Crema Arabica
5 PL mandľového likéru
1 balenie dlhých piškót K-Classic
500 g mascarpone K-Classic
500 ml smotany na šľahanie 33% K-Classic
30 g vanilkového cukru
trstinový cukor
hrsť nesolených arašidov
plátok masla K-Bio
štipku soli
kakao na posypanie

Postup

    1

Na panvicu dáme hrsť arašidov, plátok masla, trochu trstinového cukru a chvíľku opekáme. Opečené arašidy preložíme na papier na pečenie a posypeme štipkou soli. Keď trochu vychladnú, rozmixujeme ich v sekáčiku alebo nasekáme na drobné kúsky.

    2

Horúcu kávu nalejeme do hlbokého taniera. Pridáme 2 PL mandľového likéru, trochu trstinového cukru a premiešame. Do misky vložíme mascarpone a stierkou ho rozmiešame dohladka. Pridáme smotanu na šľahanie, vanilkový cukor a 3 PL mandľového likéru a za postupného zvyšovania otáčok vyšľaháme do nadýchaného krému. Podľa chuti dosladíme.

    3

Piškóty ponoríme na sekundu z každej strany do kávovo-likérovej zmesi, prelomíme na polovicu a položíme na dno pohárikov. Na piškóty navrstvíme 2 lyžice krému, posypeme orieškami a ozdobíme kolieskami banánov. Pokračujeme vo vrstvení, poslednou vrstvou by mal byť krém, ktorý uhladíme. Tiramisu odložíme do chladničky na niekoľko hodín, prípadne na noc. Pred podávaním ho posypeme kakaom.