Údaje o predajni sa načítavajú.

Vaše údaje boli odoslané.
kaufland.sk/recepty

Bezlepková gaštanová torta

viac ako 60 minút
Jednoduché
Pre zobrazenie receptu načítajte QR kód prostredníctvom mobilného telefónu či tabletu. Jedným klikom si môžete tiež pridať ingrediencie na nákupný zoznam.

Ingrediencie (12 porcií)

Na korpus:

500 g gaštanového pyré
8 vajec
štipku škorice

Na krém:

1 mascarpone
250 g gaštanového pyré
180 g smotany na šľahanie
višňový džem K-Favourites

Postup

    1

Žĺtky a bielky oddelíme. Žĺtky vyšľaháme s 500 g gaštanového pyré a troškou škorice na hladké cesto. Bielky vyšľaháme so štipkou soli na tuhý sneh. Gaštanovú zmes po častiach zapracujeme do snehu a dáme do formy na pečenie vystlanej papierom na pečenie.

    2

Pečieme pri 175 °C (teplovzdušné nastavenie) asi 40 minút. Počas pečenia otvárame rúru čo najmenej. Korpus sa v rúre pomerne dosť nafúkne, no po upečení a vybratí opäť spľasne. Korpus vyberieme z formy a necháme vychladnúť (forma s priemerom 25 cm).

    3

Vo veľkej miske vyšľaháme dotuha masacrpone, smotanu na šľahanie a gaštanové pyré. Ak tortu pečieme v lete a máme v kuchyni príliš teplo, môžeme pridať aj jeden stužovač.

    4

Vychladnutý korpus opatrne prerežeme na polovicu. S korpusom narábame opatrne, pretože je veľmi jemný. Spodnú časť potrieme džemom a 1/3 gaštanového krému. Zvyškom krému potrieme tortu z vrchu a zo strán.

    5

Tortu dáme do chladničky na niekoľko hodín odstáť. Nakoniec dozdobíme nastrúhaným gaštanovým pyré.


Video k receptu