Údaje o predajni sa načítavajú.

Vaše údaje boli odoslané.
kaufland.sk/recepty

Domáca pizza

do 30 minút
Jednoduché
Pre zobrazenie receptu načítajte QR kód prostredníctvom mobilného telefónu či tabletu. Jedným klikom si môžete tiež pridať ingrediencie na nákupný zoznam.

Ingrediencie (2 porcie)

Na cesto na 2 menšie pizze (alebo jednu veľkú):

250 g hrubej múky
štipku soli
štipku krupicového cukru
160 ml teplej vody
0.5 vrecúška droždia

Na domácu paradajkovú omáčku:

2 veľké paradajky
soľ
korenie
olivový olej
0.5 PL krupicového cukru
0.5 PL vínneho octu alebo balzamika
strúčik cesnaku
bazalku
100 ml passaty

Ďalšie ingrediencie:

mozzarella
parmezán
talianske salámy ako topping na pizzu

Postup

    1

Do veľkej misky dáme múku, droždie, cukor a soľ. Zalejeme vodou a vypracujeme cesto. Cesto miesime 5-10 minút. Potom ho necháme vykysnúť na teplom mieste, kým nezdvojnásobí objem.Za ten čas si pripravíme paradajkový základ. Paradajky na spodnej strane narežeme do X-ka a zalejeme horúcou vodou. Po 5 minútach ich vyberieme a opatrne olúpeme. Paradajky nakrájame na kocky a dáme do misky spolu s najemno nakrájaným cesnakom a bazalkou. Dochutíme soľou, čiernym korením, cukrom a octom. Rozmixujeme tak, aby nám zostalo zopár väčších kúskov. Na záver ešte pridáme trochu paradajkovej passaty.

    2

Vykysnuté cesto rozdelíme na dve časti a z každej vytvarujeme tenkú pizzu. Dáme pozor, aby sme okraje mali trošku hrubšie a stred pizze bol tenký ako papier. Pizzu potrieme paradajkami a na vrch navrstvíme toppingy podľa vlastnej chuti. Pečieme pri najvyššej teplote približne 5-7 minút, kým nie sú okraje chrumkavé a syr v strede pizze nebuble.


Video k receptu