Údaje o predajni sa načítavajú.

Vaše údaje boli odoslané.
kaufland.sk/recepty

Keksíky s bielou čokoládou

do 60 minút
Rafinované
Pre zobrazenie receptu načítajte QR kód prostredníctvom mobilného telefónu či tabletu. Jedným klikom si môžete tiež pridať ingrediencie na nákupný zoznam.

Výživové hodnoty

(Na porciu)
  • 119/​497
    kcal / kJ
  • 14 g
    sacharidy
  • 1 g
    bielkoviny
  • 7 g
    tuky

Výživové hodnoty

(Na porciu)
    119/497 kcal/kJ, 14 g sacharidy, 1 g bielkoviny, 7 g tuky

Ingrediencie (30 kusov)

Potrebujeme:

225 g pšeničnej múky
50 g mletých blanšírovaných mandlí
125 g práškového cukru
1 balíček vanilkového cukru
150 g mäkkého masla
1 vaječný žĺtok
200 g bielej čokolády na fondue
1 balenie ovocnej nátierky "talianska mini zmes"
trochu zeleného potravinárskeho farbiva

Tip

  • Cesto môžeme zjemniť 1 ČL citrónovej kôry.


Postup

    1

Z múky, mandlí, 75 g práškového a vanilkového cukru, masla a žĺtka vymiesime hladké cesto. Cesto rozdelíme na 2 rovnaké časti, pevne ich sformujeme vo fólii do rovnomerných valčekov a necháme odpočívať v chladničke aspoň 1 hodinu - najlepšie cez noc.

    2

Teplovzdušnú rúru predhrejeme na 170 °C (horný/spodný ohrev 190 °C). Odstránime fóliu, rolky rozkrájame na 30 tenkých plátkov, položíme ich na dva plechy vystlané papierom na pečenie a pečieme asi 10 minút dozlatista.

    3

Bielu čokoládu rozpustíme podľa návodu na obale. Sušienky necháme vychladnúť, z jednej strany potrieme polovicu sušienok bielou čokoládou a necháme stuhnúť v chladničke. Ovocnú nátierku rozotrieme do stredu zvyšných sušienok, na každú sušienku s ovocnou nátierkou položíme jednu sušienku čokoládovou stranou nahor a trochu ju pritlačíme.

    4

Zvyšný práškový cukor vymiešame s 1 lyžicou vody do hladka, zafarbíme zeleným potravinárskym farbivom a na sušienky namaľujeme malé jedličky. Podľa želania ozdobíme farebnými cukrovými perlami.