Údaje o predajni sa načítavajú.

Vaše údaje boli odoslané.
kaufland.sk/recepty

Kokosový chlebík so srdiečkom

viac ako 60 minút
Rafinované
Pre zobrazenie receptu načítajte QR kód prostredníctvom mobilného telefónu či tabletu. Jedným klikom si môžete tiež pridať ingrediencie na nákupný zoznam.

Ingrediencie (20 porcií)

Na srdiečka:

150 g hladkej múky
140 g krupicového cukru K-Classic
1 ČL sódy bikarbóny
štipku soli
200 ml mlieka
30 ml oleja
1 ČL octu
10 g mrazom sušených malín (pomletých)
ružovú potravinársku farbu

Na chlebík:

150 g masla
0.5 konzervy (170 ml) kokosového mlieka
220 g cukru
3 vajíčka
220 g hladkej múky
1 prášok do pečiva
štipku soli
60 g kokosu

Na polevu:

100 g práškového cukru
25 ml mlieka

Postup

    1

Najprv si pripravíme srdiečka. Do misky si dáme suché ingrediencie - múku, cukor, sódu bikarbónu, štipku soli a pomleté, mrazom sušené maliny. Premiešame.

    2

Potom prilejeme mokré ingrediencie - mlieko, olej, ocot. Premiešame, aby sme v ceste nemali žiadne hrudky. Ďalej dofarbíme potravinárskym farbivom. Vylejeme na plech, aby bola vrstva cesta hrubá približne 1,5 až 2 cm. Pečieme pri 180 °C asi 10 minút. Necháme vychladnúť a z plátu povykrajujeme srdiečka.

    3

Maslo roztopíme a necháme vychladnúť. Dáme ho do misky. Pridáme cukor a vajíčka a vyšľaháme. Prilejeme kokosové mlieko a premiešame. Potom do cesta lopatkou zapracujeme múku, kokos, prášok do pečiva a soľ.

    4

Na dno formy na chlebík dáme trochu cesta. Poukladáme do nej srdiečka do radu za sebou tak, aby sa dotýkali a neboli medzi nimi medzery. Potom okolo nich postupne pridáme kokosové cesto. Pečieme pri 180 °C približne 40-50 minút. V prípade potreby, ak by bol chlebík zvrchu hnedý a vo vnútri ešte lepkavý, dopečieme pod alobalom.

    5

V miske zmiešame práškový cukor a mlieko. Mlieko pridávame postupne, kým nemá poleva hustú, no tekutú konzistenciu. Polevou polejeme vychladnutý chlebík, posypeme kokosom a mrazom sušenými malinami.