Údaje o predajni sa načítavajú.

Vaše údaje boli odoslané.
kaufland.sk/recepty

Minitortičky s mascarpone

viac ako 60 minút
Jednoduché
Pre zobrazenie receptu načítajte QR kód prostredníctvom mobilného telefónu či tabletu. Jedným klikom si môžete tiež pridať ingrediencie na nákupný zoznam.

Ingrediencie (9 kusov)

Na korpus:

125 g hladkej múky K-Classic
150 g krupicového cukru K-Classic
30 g kakaa K-Classic
6 g prášku do pečiva
1 ČL instantnej kávy
140 ml mlieka K-Classic
1 vajce
50 g masla K-Classic
1 ČL octu
štipku soli

Na krém

250 g mascarpone K-Classic
250 g smotany na šľahanie
125 g práškového cukru
0.5 ČL vanilkovej pasty
1 stužovač šľahačky

Postup

    1

Maslo roztopíme a necháme vychladnúť. Do mlieka dáme lyžičku instantnej kávy, premiešame a počkáme, kým sa rozpustí. Zatiaľ si do misky dáme suché ingrediencie - múku, cukor, kakao, prášok do pečiva, štipku soli. Premiešame a pridáme mokré ingrediencie - vajíčko, maslo, mlieko s kávou a lyžičku octu. Vyšľaháme hladké cesto.

    2

Cesto vylejeme do menšieho plechu s papierom na pečenie alebo do veľkej tortovej formy - tak, aby malo na výšku približne 2-3 cm. Pečieme pri 175°C okolo 20 minút. Skontrolujeme špáradlom.

    3

Korpus necháme vychladnúť a potom z neho vykrajovadlom alebo pohárom povykrajujeme kolieska. Každé koliesko ešte prekrojíme na polovicu.

    4

Pripravíme si krém. V miske vyšľaháme mascarpone, šľahačku, cukor, vanilku a stužovač. Krém si dáme do vrecúška na zdobenie. Spodný korpus potrieme džemom, dáme vrstvu krému a nakrájané lesné ovocie. Prikryjeme vrchným korpusom a dozdobíme krémom a ovocím.

    5

Odrezky korpusu môžeme spolu s krémom (ak nám zostane) navrstviť do pohárikov alebo misiek.