Údaje o predajni sa načítavajú.

Vaše údaje boli odoslané.
kaufland.sk/recepty

Parížske rožky

viac ako 60 minút
Rafinované
Pre zobrazenie receptu načítajte QR kód prostredníctvom mobilného telefónu či tabletu. Jedným klikom si môžete tiež pridať ingrediencie na nákupný zoznam.

Ingrediencie (4 porcie)

Na cesto:

2 bielky
130 g krupicového cukru
150 g mletých orechov
štipku soli

Na krém:

2 žĺtky
1 celé vajce
100 g krupicového cukru
2 PL kakaa
200 g masla
vanilkový cukor

Na polevu:

100 g aspoň 74 % čokolády
50 g kokosového oleja

Postup

    1

Do misky dáme dva bielky (žĺtky dáme do misky bokom), pridáme štipku soli, cukor a šľaháme nad parou do hustého lesklého snehu. Potom lopatkou zapracujeme mleté orechy. Sneh dáme do vrecúška na zdobenie a na plech s papierom na pečenie nastriekame rožteky.

    2

Pečieme pri 120 °C 20-30 minút, kým sa rožteky nedajú jednoducho odlepiť z papiera na pečenie.

    3

Za ten čas si pripravíme krém. Do misky dáme žĺtky a jedno celé vajce. Pridáme cukor, kakao a vanilkový cukor. Zmes opäť šľaháme nad parou do zhustnutia. Vznikne nám naozaj hustá hmota, pripomínajúca roztopené marshmallow cukríky (ale kakaová). V tomto bode dáme krém dole z pary a šľaháme ďalej, aby nám vychladol na izbovú teplotu. Potom doň postupne zašľaháme maslo izbovej teploty - aby sa krém nezrazil, musia mať rovnakú teplotu. Ak by sa krém zrazil - buď ho opäť prešľaháme nad parou, alebo si 3 PL masla roztopíme a horúce ich za stáleho miešania prišľaháme do krému.

    4

Krém si dáme do zdobiaceho vrecka s hviezdičkovou špičkou. Nastriekame ho na upečené rožteky. Rožteky zachladíme, aby na nich čokoládová poleva pekne zatuhla. Tú si pripravíme roztopením tmavej čokolády a kokosového oleja. Rožteky namáčame a necháme zatuhnúť. Skladujeme ich v chladničke. Najlepšie sú na druhý deň, keď sa všetky chute spoja.


Video k receptu