Údaje o predajni sa načítavajú.

Vaše údaje boli odoslané.
kaufland.sk/recepty

Poké bowl

do 60 minút
Jednoduché
Pre zobrazenie receptu načítajte QR kód prostredníctvom mobilného telefónu či tabletu. Jedným klikom si môžete tiež pridať ingrediencie na nákupný zoznam.

Ingrediencie (4 porcie)

Potrebujeme:

200 g jazmínovej ryže
250 ml paradajkovo-zeleninovej šťavy K-Bio
200 ml vody
60 g fazuliek edamame (ľubovoľné)
2 mini šalátové uhorky
2 zrelé avokáda
1 zväzok reďkovky
1 jarnú cibuľku
1 limetku
1 PL sezamových semienok

Tip

  • Na poké bowl môžeme použiť akúkoľvek čerstvú zeleninu, výborná je čerstvá červená kapusta a mrkva. Do poké môžeme pridať aj riasy wakame, zázvor a sušenú vyprážanú cibuľku.


Postup

    1

Ryžu presypeme do hrnca, zalejeme vodou a dvakrát jemne prepláchneme. Pridáme paradajkovo-zeleninovú šťavu, 200 ml vody a za občasného miešania privedieme do varu. Hrniec prikryjeme pokrievkou a varíme na miernom plameni 15-20 minút. Keď je ryža uvarená, hrniec stiahneme zo sporáka a pri pootvorenej pokrievke necháme odpariť prebytočnú vodu. Hotovú ryžu prekypríme vidličkou a necháme vychladnúť.

    2

Vychladnutú ryžu naberieme do misiek. Navrch ryže rozmiestnime v pravidelných rozostupoch nakrájanú zeleninu – plátky avokáda, krúžky uhorky a reďkovky a nasekanú jarnú cibuľku. Pridáme fazuľky edamame uvarené vo vriacej osolenej vode a posypeme sezamovými semienkami. Na záver pridáme nakrájanú limetku, ktorou pokvapkáme plátky avokáda.