Údaje o predajni sa načítavajú.

Vaše údaje boli odoslané.
kaufland.sk/recepty

Pomarančový tart

viac ako 60 minút
Rafinované
Pre zobrazenie receptu načítajte QR kód prostredníctvom mobilného telefónu či tabletu. Jedným klikom si môžete tiež pridať ingrediencie na nákupný zoznam.

Ingrediencie (10 porcií)

Na cesto:

200 g pšeničnej hladkej múky
100 g rastlinného masla
70 g múčkového cukru
0.25 ČL soli
2.5 g psyllia (vláknina zo skorocelu)
30 ml vody

Na pomarančový curd:

560 g pomarančovej šťavy K-Bio
60 g kryštálového cukru
štipku soli
60 g citrónovej šťavy
50 g kukuričného škrobu
100 g rastlinného masla
pomaranč a citrón na ozdobu

Postup

    1

V miske zmiešame hladkú múku a maslo tak, aby vzniklo cesto s konzistenciou ako mokrý piesok. Môžeme použiť aj kuchynský robot s listovým nástavcom. Pridáme cukor a soľ a zmiešame.

    2

V miske zmiešame psyllium a vodu. Keď vznikne hustý gel, pridáme ho do misy. Všetko zľahka premiešame a keď sa začne cesto tvarovať, vypracujeme ho nahladko na pracovnej doske. Z cesta vytvarujeme bochník, zabalíme ho do potravinárskej fólie a necháme 4 hodiny alebo cez noc odpočinúť.

    3

Potom cesto ručne premiesime, aby zmäklo. Formu na koláč s priemerom 27 cm vytrieme maslom alebo olejom. Z cesta vytvarujeme placku a na pomúčenej doske vaľkáme tak, aby pokrylo celú formu aj so stranami. Potom cesto preložíme s pomocou valčeka do formy a jemne ho utlačíme. Prebytočné okraje odkrojíme a dno cesta poprepichujeme vidličkou.

    4

Takto pripravené cesto necháme asi pol hodinu v chladničke. Rúru vyhrejeme na 170 stupňov a korpus pečieme 30 minút. Necháme ho vychladnúť a opatrne vyberieme z formy na servírovací tanier. Kým cesto chladne, pripravíme pomarančový curd.

    5

V hrnci privedieme do varu 500 g pomarančovej šťavy s cukrom a štipkou soli. V miske zmiešame zvyšných 60 g pomarančovej šťavy, citrónovú šťavu a kukuričný škrob. Za stáleho miešania pridáme do vriacej pomarančovej šťavy. Hneď ako zmes zhustne, stiahneme ju z ohňa a vmiešame na kocky nakrájané rastlinné maslo.

    6

Pomarančový curd vlejeme do korpusu, zarovnáme a necháme v chladničke stuhnúť na pár hodín. Potom koláč dozdobíme čerstvými citrusmi a krájame ho ostrým nožom.