Údaje o predajni sa načítavajú.

Vaše údaje boli odoslané.
kaufland.sk/recepty

Ratatouille

viac ako 60 minút
Rafinované
Pre zobrazenie receptu načítajte QR kód prostredníctvom mobilného telefónu či tabletu. Jedným klikom si môžete tiež pridať ingrediencie na nákupný zoznam.

Ingrediencie (4 porcie)

Na paradajkový základ:

2 šalotky
4 strúčiky cesnaku K-Bio
200 g cherry paradajok
200 g červenej papriky K-Bio
400 g lúpaných paradajok K-Bio
100 ml suchého červeného vína
1 PL trstinového cukru
panenský olivový olej K-Bio
soľ
čierne korenie
sušené oregano
bazalku
tymian

Na zeleninovú vrstvu:

3 väčšie paradajky
1 cuketu K-Bio
1 menší baklažán K-Bio
1 cibuľu K-Bio
panenský olivový olej K-Bio
soľ
čierne korenie
čerstvé bylinky (tymian, bazalka, rozmarín)

Postup

    1

V hlbokej panvici zohrejeme olivový olej, pridáme nadrobno nasekané šalotky a opečieme do sklovita. Pridáme nakrájaný cesnak, na menšie pásiky nakrájané papriky a cherry paradajky, nakrájané na štvrtinky. Posypeme cukrom, dobre premiešame a chvíľu opekáme. Prilejeme víno a za občasného miešania privedieme do varu.

    2

Pridáme lúpané paradajky, osolíme, okoreníme a ochutíme sušenými bylinkami. Za občasného miešania varíme 20 až 25 minút. Následne omáčku rozmixujeme a prelejeme do zapekacej misy. Na omáčku poukladáme na striedačku na tenké kolieska nakrájané paradajky, baklažán, cuketu a cibuľu. Pokvapkáme olivovým olejom, osolíme a okoreníme.

    3

Zapekaciu misu prikryjeme papierom na pečenie a vložíme do rúry vyhriatej na 190 °C. Pečieme 30 minút, následne z misy stiahneme papier na pečenie a pečieme ďalších 15 minút. Po upečení posypeme ratatouille čerstvými bylinkami - výborný je tymian, bazalka, rozmarín či nasekaná pažítka. Bon appétit!