Údaje o predajni sa načítavajú.

Vaše údaje boli odoslané.
kaufland.sk/recepty

Recept Kevin : Domáca pizza Margherita na neapolský štýl

do 30 minút
Jednoduché
Pre zobrazenie receptu načítajte QR kód prostredníctvom mobilného telefónu či tabletu. Jedným klikom si môžete tiež pridať ingrediencie na nákupný zoznam.

Ingrediencie (4 porcie)

Potrebujeme:

1 kg hladkej múky K-Classic
600 ml vlažnej vody
1 kocku čerstvého droždia
soľ K-Classic
kryštálový cukor K-Bio
4 ks mozzarelly K-Classic
1 pohár passaty K-Classic
4 strúčiky cesnaku K-Bio
čerstvú bazalku
parmezán K-Favourites
extra panenský olivový olej K-Favourites

Postup

    1

Najprv si aktivujeme droždie, potom ho do menšej misky namrvíme. Pridáme trochu cukru a zalejeme adekvátnym množstvom vlažnej vody.

    2

Kým sa nám aktivuje droždie pripravíme si veľkú misu, do ktorej vysypeme celú múku a pridáme 4 čajové lyžičky soli. Premiešame.

    3

Do múky začneme postupne počas stáleho premiešavania pridávať zvyšnú vodu. Keď premiesime všetku vodu s múkou, pridáme aktivované droždie. Následne miesime cesto, buď ručne, alebo v kuchynskom robotovi do želanej štruktúry.

    4

Dobre vymiesené cesto necháme na teplom mieste a prikryté kuchynskou utierkou kysnúť približne pol hodinu.

    5

Kým nám kysne cesto, ošúpeme si cesnak a strúčiky si rozpučíme nožom. Následne si dáme do menšieho hrnca/kastrólika olivový olej. Keď sa zohreje, pridáme tam cesnak, ktorý zľahka osmahneme. Následne pridáme drvené paradajky a natrhané listy čerstvej bazalky. Túto zmes chvíľu povaríme a následne odstavíme, aby nám vychladla.

    6

Cesto by malo byť v tomto bode už vykysnuté. Preto si ho na pomúčnenú kuchynskú dosku vyklopíme. Veľmi dôležité je v tomto bode ho už nemiesiť. Cesto si rozdelíme na 4-6 častí podľa toho, akú veľkú pizzu chceme. Z týchto častí si opatrne vytvarujeme malé bochníky a snažíme sa v nich udržať čo najviac vzduchu, ktorý nám vznikol kysnutím. Tieto bochníky prikryjeme kuchynskou utierkou a necháme kysnúť ešte približne 15 minút.

    7

Následne si opäť na pomúčnenej doske vytvarujeme pizzové cesto. Pokropíme ho olivovým olejom, dáme naň paradajkový základ, na ten nastrúhame parmezán a poukladáme mozzarellu.

    8

Surovú pizzu dáme do predhriatej rúry na maximum (väčšinou 250 stupňov, teplovzdušný mód). Necháme ju tam 4 minúty, následne prepneme na horný gril, s ktorým zapečieme vrch pizze na približne 2 minúty.

    9

Pizza je hotová. Pridáme na ňu ešte čerstvú bazalku a môžeme jesť.