Údaje o predajni sa načítavajú.

Vaše údaje boli odoslané.
kaufland.sk/recepty

Red Velvet roláda

viac ako 60 minút
Rafinované
Pre zobrazenie receptu načítajte QR kód prostredníctvom mobilného telefónu či tabletu. Jedným klikom si môžete tiež pridať ingrediencie na nákupný zoznam.

Ingrediencie (12 kusov)

Potrebujeme:

130 g hladkej múky
1 PL holandského kakaa
1 ČL prášku do pečiva
4 vajcia
120 g krupicového cukru
1 vanilkový cukor
50 ml oleja
2 PL bieleho jogurtu
1 ČL octu
potravinársku červenú farbu
5 jahôd

Na krém:

2 krémové syry
100 ml smotany na šľahanie
150 g práškového cukru
vanilku

Postup

    1

V miske vyšľaháme celé vajcia s krupicovým a vanilkovým cukrom do bledej peny - asi 5 minút. Pridáme olej, ocot, biely jogurt a potravinárske farbivo. Premiešame. Do cesta preosejeme múku, kakao a prášok do pečiva. Premiešame, aby v ceste neboli hrudky a vylejeme na papierom na pečenie vystlaný plech. Pečieme asi 8-10 minút pri 180 °C.

    2

Plát cesta vyberieme z plechu, dáme na čistú utierku, otočíme, odstránime papier na pečenie a zrolujeme do utierky. Necháme vychladnúť.

    3

Keď je roláda vychladnutá, v miske vyšľaháme krémový syr, šľahačku, práškový cukor a vanilku. Polovicou krému potrieme vychladnutý plát. Posypeme nakrájanými jahodami (alebo iným bobuľovým ovocím) a zrolujeme. Zabalíme do potravinárskej fólie a necháme vychladiť na aspoň 5 hodín, alebo cez noc.

    4

Vychladenú roládu dozdobíme zvyšným krémom, jahodami a červenými omrvinkami (ak by bol krém riedky, znova ho poriadne vyšľaháme).


Video k receptu