Údaje o predajni sa načítavajú.

Vaše údaje boli odoslané.
kaufland.sk/recepty

Tiramisu torta

viac ako 60 minút
Jednoduché
Pre zobrazenie receptu načítajte QR kód prostredníctvom mobilného telefónu či tabletu. Jedným klikom si môžete tiež pridať ingrediencie na nákupný zoznam.

Ingrediencie (12 porcií)

Na korpus:

3 vajcia
150 g trstinového cukru
30 ml rastlinného oleja
200 g polohrubej múky
60 ml mlieka
6 g prášku do pečiva
1 balíček vanilkového cukru

Na krém:

250 g mascarpone
200 ml smotany na šľahanie
100 g práškového cukru
štipku vanilky
1 šálku espressa osladeného trochou cukru
50 ml amaretta
dlhé piškóty K-Classic
kakao

Postup

    1

Bielky oddelíme od žĺtok. Žĺtky vyšľaháme s trstinovým cukrom do peny. Pridáme olej a mlieko a premiešame. Potom po častiach pridáme múku, prášok do pečiva a vanilku. Do takto pripraveného cesta opatrne zapracujeme vyšľahaný bielkový sneh.

    2

Cesto vylejeme do okrúhlej formy s priemerom 20 cm vystlanej papierom na pečenie. Cesto pečieme približne 40 minút pri 175 °C. Pred dopečením otestujeme špajdľou. Ak je po pichnutí do stredu suchá, korpus je hotový. Korpus necháme vychladnúť a prekrojíme ho na dve polovice.

    3

V miske vyšľaháme mascarpone s cukrom, smotanou na šľahanie a vanilkou do tuhého krému. Pripravíme si šálku espressa, dosladíme ju cukrom a ochutíme amarettom.

    4

Do tortovej formy, v ktorej sa piekol korpus, poukladáme po okraji dlhé piškóty. Korpus orežeme po okrajoch tak, aby sa zmestil do formy s piškótami. Korpus polejeme niekoľkými lyžicami espressa a potrieme polovicou krému. Na krém položíme druhý korpus, polejeme tiež niekoľkými lyžicami espressa a potrieme zvyšným krémom.

    5

Hotovú tortu dáme do chladničky na aspoň 12 hodín. Pred servírovaním ešte poprášime kakaom.